Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Paieška
Mokiniams, darbuotojams

Socialinio ir emocinio ugdymo programa finansuojama projekto ,,Saugios aplinkos mokykloje kūrimas II" Nr.09-2.2-ESFA-V-729-03-0001 lėšomis

Pasvalio r. Saločių Antano Poškos pagrindinė mokykla

Jaunimo festivalis „VibeLift 2024"

2024 m. gegužės 10 d., 7- 10 klasių mokiniai dalyvavo Jaunimo festivalyje "VibeLift 2024". Tai ne tik jaunimo motyvacinis festivalis, bet ir kelionė į ateitį. Festivalis skirtas įkvėpti ir motyvuoti jaunimą siekti tikslų, emocinio saugumo, finansinės gerovės ir karjeros.
Šiais metais didžiausias jaunimo renginys kvietė jaunimą atrasti, kaip dirbtinis intelektas (DI) ir technologijos keičia darbo ir mokymosi aplinką, kokių įgūdžių reikės rytojaus profesijoms ir kaip išlikti bei tobulėti tokiame besikeičiančiame pasaulyje. Pranešėjai dalinosi savo istorijomis ir pasakojo, kad žmogiškasis potencialas turi neribotas galimybes, kurios skleidžiasi ir auga, kai esame atviri pokyčiams, drąsūs veikti ir priimti sprendimus.
Festivalio organizatoriai, ryškiausios sporto ir pramogų pasaulio žvaigždės, muzikos atlikėjai bei renginio partneriai siekė įkvėpti jaunus žmones drąsiai priimti iššūkius, ir padėti suprasti, kad žmogiškosios vertybės ir žmogaus potencialas gali prisidėti prie asmeninio ir profesinio augimo.
 

Draugystės festivalis Estijoje

Tradicinis lietuvių, latvių ir estų mokyklų Draugystės festivalis šįmet mus sukvietė į Estiją, Pärnu Jaagupi mokyklą. Penkiolikos 6-10 klasių mokinių ir trijų mokytojų komanda atstovavo mūsų mokyklai ir vežėsi šaunius meninius pasirodymus bei gerą nuotaiką, kurios netrūko viso festivalio metu. Atvykusius svečius sutiko, sveikino mokyklos bendruomenė, pakvietė į miestelio muzikos mokyklos mokinių koncertą. Pirmąją viešnagės dieną lankėmės Parnu mieste: pasivaikščiojome po senamiestį, pabuvojome vieninteliame išlikusiame senojo miesto sienos bokšte, pažaidėme smagų viduramžių žaidimą, o didžiausias siurprizas buvo tai, kad pėsčiomis galėjome nukulniuoti prie jūros. Vaizdai atpirko ilgos dienos nuovargį. Tačiau energijos keliautojams dar prireikė grįžus į mokyklą, kur laukė prisistatymai, žaidimai. Čia mūsų mokiniai pasirodė puikiai, visus festivalio dalyvius įtraukę į tikrą šokių sūkurį.
Antrąją dieną mokiniai tęsė bendravimą dalyvaudami meno, šokio, sporto ir robotikos užsiėmimuose, kuriuose netrūko azarto, geros nuotaikos ir komandinio darbo. Pristatę savo veiklų rezultatus, apsikeitę dovanėlėmis ir perdavę vėliavą kitų metų festivalio organizatoriams – Latvijos Pilsrundalės mokyklos bendruomenei – išvykome į namus. Ilgoje, net penkias valandas trukusioje kelionėje į Saločius, džiaugėmės smagiai praleistu laiku, naujomis pažintimis ir galimybe plėsti savo akiratį. Iki susitikimo kitais metais Latvijoje!
 

Mamyčių šventė

Penktadienį Namišių skyriaus vaikai, Motinos dienos proga, pasveikino savo mamytes. Joms dovanojo dainas ir šokius. Šventės pabaigoje stipriai apkabino mamas ir įteikė mažų rankelių padarytas dovanėles.

 

Konkursas „Kai plunksna prabyla“

Balandžio 25 d. Pasvalio krašto muziejuje vyko Pasvalio miesto ir rajono pradinių klasių mokinių jaunųjų literatų ir skaitovų konkursas „Kai plunksna prabyla“. Mūsų mokyklą atstovavo trys skaitovės: 1 kl. mokinė Paulina Masian ir 3 kl. mokinės Rugilė Juozėnaitė ir Viktorija Ratkutė. Mergaitės apdovanotos padėkos raštais. Literatų tarpe 1 vietą laimėjo 3 kl. mokinys Joris Pečiokas. Komisijai patiko Jorio padavimai, kurie, anot komisijos, sužavėjo tikrumu ir paprastumu.
 

Literatūrinė pamoka „Kelionė Jono Meko žeme ir poetine erdve“.

Netikėtai grįžusi žiema sutapo su 9-10 klasių mokinių ir lietuvių k. mokytojų išvyka į Biržų rajoną. Keliavome pažinti žymiojo menininko, filmų kūrėjo, poeto Jono Meko asmenybę, pagilinti jo poezijos supratimą. Dalyvavome literatūrinėje pamokoje „Kelionė Jono Meko žeme ir poetine erdve“. Žmogus, kuriam likimas nepašykštėjo išbandymų, gimė 1922 m. Papilio apskrityje, karo nublokštas į vakarus, gyvenimą praleido JAV, kūrė, bendradarbiavo, bičiuliavosi su didžiausiomis pasaulio meno ir kino žvaigždėmis, vadinamas avangardinio kino krikštatėviu. O širdis visuomet kvietė namo, į Biržų rajono Semeniškių kaimelį, iš kurio, kaip pats kūrėjas sakęs, jis išsinešė „basų kojų kultūrą“ – visos kultūros pradžių pradžią. Aplankėme buvusią Mekų sodybos vietą, kapinaites, kuriose amžinam poilsiui 2019 metais atgulė menininkas, jam svarbią Papilio reformatų bažnytėlę, senąją Papilio mokyklą. Skaitydami poeto nostališkąsias „Semeniškių idiles“ dar kartą pasistengėme aprėpti Lietuvos gamtos grožį, žmogaus būties ir buities paslaptis, o svarbiausia - gimtųjų namų aurą, lydinčią visą gyvenimą, kad ir kur jis mus benuvestų. Dėkojame šiltos, jaukios edukacijos vadovei, Biržų krašto muziejaus direktorei Editai Lansbergienei.

 

Informacija

 Pasvalio r. Saločių Antano Poškos pagrindinė mokykla
Adresas: Vytauto g. 11, Saločiai, Pasvalio r.
Tel. (8 451) 40 458; 40 589
El.p. salocium@pasvalys.lt (buhalterija); salociumokykla@gmail.com

Lankytojų skaitiklis

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien61
mod_vvisit_counterVakar94
mod_vvisit_counterŠią savaitę3151
mod_vvisit_counterPraėjusią savaitę475
mod_vvisit_counterŠį mėnesį155
mod_vvisit_counterPraėjusį mėnesį5341
mod_vvisit_counterViso535576

Prisijungę: 1
Jūsų IP: 3.17.181.233
MOZILLA 5.0,
Šiandien: Jun 02, 2024

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'template_debug.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120